Passa al contingut principal

Quin sentit té viure? - Alba Sabater Castaño

 Alba Sabater Castaño  1r Batx A 


Quin sentit té viure?

En aquest text desenvoluparé aquesta pregunta per poder donar-li una resposta amb l’ajuda d’uns arguments. Explicaré el concepte principal del sentit de viure fins arribar a una petita conclusió del perquè és important tenir-ho.


En primer lloc, el sentit de viure, o també la raó per viure, és aquell motiu pel qual una persona vol aprofitar al màxim la seva vida i vol aixecar-se cada matí per aconseguir una meta, il·lusió u objectiu. Les persones tendeixen a posar-se aquestes idees mentals per donar sentit als seus dies i saber perquè volen seguir amb la seva vida. D’aquesta manera les ajuda a ser més alegres, actives i sense moltes preocupacions als seus dies. Pel contrari, si no fossin capaces de tenir aquesta idea, aixecar-se pel matí seria una experiència buida, no tindrien cap raó per seguir vivint, tot seria molt repetitiu per a elles i, en no saber què fer, perdríem l'interès per seguir vivint. 


El fet de tenir un sentit per viure és molt important, com ja he mencionat anteriorment. La gent que no té un sentit per viure sol perdre l’interès per la vida, només hi estan existint perquè sí,  ja que tan sols estan passant els dies sense cap  tipus d'importància i, al final, s’acaba perdent l'interès per una cosa que no li veus sentit. Aquí és on entra el tema dels suïcidis. Gran part de les persones que s’han suïcidat (o ho han intentat) han sigut a causa d’una pèrdua d'interès sobre la seva vida, ja que no tenen raons per viure ni un sentit al que seguir, i això fa que simplement decideixen acabar amb una vida en la qual només existeixen sense cap motiu. 


La falta del teu sentit no vol dir que et quedis tota una vida de només existir, no sempre podràs veure el teu sentit, això és una cosa que l’has de buscar de forma totalment individual i personal, ja que cada persona és un món diferent i cadascun viurà per un motiu diferent, amb objectius diferents i mirant el món d’una manera diferent. 


En darrer lloc, vull aclarir el següent: la vida és llarga, i per aquest motiu és possible que de vegades no hi trobis una raó o sentit a viure. Tal vegada et falta seguir buscant o simplement el que creies que era el teu sentit al final no ho era i era  un altre, però sempre n’hi haurà algun. No per tots serà igual de fàcil trobar-lo, però, una vegada el tenguis, la teva vida canviarà per complet i seràs capaç de veure com és el teu món en realitat i fins on pots arribar. 


Dit tot això, he arribat a la conclusió que la vida tindrà el sentit que tu li posis i que aquest sentit és el que t’ajudarà a seguir cap endavant i a voler gaudir d’aquesta vida que ens ha tocat. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Per què fem art? - Situació d'aprenentatge 4 (febrer - març 2023)

 Durant el mes de febrer i abans de marxar de vacances, l'alumnat de 1r de batxillerat A, partint d'agrupament escollits per elles i ells mateixos, s'han llançat a la creació artística amb l'objectiu de pensar l'art en termes estètics. Aquí en teniu el resultat, els elements físics del qual estaran exposats a la biblioteca del nostre centre durant 2 setmanes en tornar de les vacances:

Què és la realitat i com la construïm els éssers humans? - Debat filosòfic

Al llarg de la situació d'aprenentatge 3, l'alumnat de 1r de batxillerat A s'ha endinsant en un interrogant que, de fet, és consubstancial a l'interrogant filosòfic des dels seus orígens: com es construeix el concepte metafísic de realitat?  Revisitant des de perspectives clàssiques i fundadores com el dualisme ontològic fins als reptes que suposa la intel·ligència artificial i la realitat virtual i augmentada, varen estar preparant un debat a quatre veus, obert al públic, que va tenir lloc el passat 10 de febrer a la Sala Polivalent de l'IES Cap de Llevant. Qui ha dit que els adolescents tan sols estan interessats per Tik Tok i Instagram ? La filosofia viu en els seus esperits crítics!  

Què passa amb els nostres pensaments quan morim? - Irene Rotger Mas

  Què passa amb els nostres pensaments quan morim? Els pensaments són una de les úniques parts essencials de l’ésser humà que no són físiques, ja que no podem tocar o veure’ls . Aquests ens acompanyen tota la vida, fins al punt on ningú no sap on van. La mort. Hi ha moltes idees sobre aquest tema, cap certa o incerta. Una de les primeres és que el que una vegada ens feia tan especials, s’esfuma. Ens deixa per no tornar. Això voldria dir que tots els éssers que hem estimat o estimam, quan morin, no hi haurà cap manera de tornar a veure-los. I això és una cosa que molta gent no pot suportar. La conseqüència d’aquesta experiència és terrible per a molts. Molts plors, depressió, ansietat, i molts més problemes, cada un pitjor que l’anterior.  Hi ha gent, però, que creu que aquesta part de nosaltres queda aquí per sempre, per fer-nos companyia. A les estrelles, o en altres persones . Al que em refereixo és la reencarnació, una creença present des de l'antiguitat que ha prevalgut a molt